Sosyal Medya

Kültür Sanat

Türk Hava Yolları ‘Ayla’ filmine sponsor oldu

Türk Hava Yolları, Kore Savaşı'nda yaşanan ve bir Türk askeri ile 5 yaşındaki Koreli küçük bir kızın hikâyesini beyazperdeye taşıyan “Ayla” filmine sponsor oldu.



Türkiye – Güney Kore ortak yapımı olan filme Türk Hava Yolları ulaşım sponsorluÄŸu saÄŸlayacak.

Kore gazisi Süleyman Astsubay ve Koreli yetim kız Ayla’nın yıllar sonra tekrar buluÅŸmasını konu alan film, Türkiye ve Güney Kore diplomatik iliÅŸkilerinin 60. yılı anısına çekildi. T.C. CumhurbaÅŸkanlığı’nın ve aynı zamanda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediÄŸi 60. yıl programında; ilk kez 2010 yılında Choon Cheon tarafından çekilen belgesel film ile gün ışığına çıkan hikâyenin filmi ve filmin baÅŸkahramanları olan Türk askeri ve yetim kızın tekrar buluÅŸmaları da yer alacak.

ksjdfklfsdfsf

Türk Hava Yolları’nın Ayla filmine sponsorluÄŸuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet OlmuÅŸtur, “Bu anlamlı projenin destekçisi olmaktan çok gururluyuz. Bu filmin, Türkiye ve Güney Kore arasında var olan köklü geçmiÅŸe, dostane iliÅŸkilere ve keza kültürel alış-veriÅŸe önemli katkıları olacağına inanıyoruz.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.